Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας και φέτος θα τιμήσει την ιστορική αυτή μέρα με τις ακόλουθες εκδηλώσεις.

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου
30th October 2011
Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου, 1940



Την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2011 και ώρα 11.00 π.μ. θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Δοξολογία και Επιμνημόσυνο Δεήση εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, του Διδακτικού προσωπικού και των μαθητών των σχολείων μας.
Η επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων θα τελεστεί εις το Κενοτάφιο το οποίο ευρίσκεται εις το προαύλιο του προαναφερθέντος ναού. Εκεί, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας και ακολούθως θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους τοπικούς φορείς, απαγγελίες ποιημάτων απο τους μαθητές των σχολείων μας και τέλος από όλους θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Για τον Ελληνισμό ο εορτασμός της επετείου του 1940 αποτελεί εθνικό χρέος και για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους ομογενείς να συμμετάσχουν σ’ αυτόν, αποτίνοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σ' αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του λαού μας και την ακεραιότητα της γενέτειρας πατρίδας.