Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η κρίση στην ευρωζώνη φτάνει μέχρι την Αυστραλία

Προειδοποιήσεις για αύξηση της ανεργίας, μείωση των τιμών των ακινήτων και πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της αυστραλιανής οικονομίας - ακόμη και για ύφεση - εξαιτίας της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, εξέδωσε η αρμόδια Αρχή «The Australian Prudential Regulation Authority».
 

Αποδέκτες των προειδοποιήσεων αυτών ήταν οι αυστραλιανές υπηρεσίες και οι τράπεζες της χώρες, οι οποίες όπως αναφέρεται, θα πρέπει να προετοιμαστούν για επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα ρευστότητας. 
 
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Ρικ Μπατελίνο, η κρίση στην ευρωζώνη θα πλήξει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, το εμπόριο και τα δημόσια έσοδα. 
 
Όπως εκτιμάει, είναι ακόμα δυνατό να σωθούν ορισμένες ευρωπαϊκές οικονομίες με τα μέτρα που λαμβάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιες χώρες να βρεθούν εκτός της ζώνης του ευρώ. 
 
«Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία εξάγει μόνο το 4% των προϊόντων της στην Ε. Ε., εντούτοις οι συνέπειες για την αυστραλιανή οικονομία θα είναι μεγάλες» προσθέτει ο Ρικ Μπατελίνο. 
 
«Η Ε.Ε. εισάγει το 15% των εξαγωγών της Κίνας και της Ινδίας, χώρες όπου η Αυστραλία εξάγει τα προϊόντα της. Αν μειωθούν οι εξαγωγές της Κίνας και της Ινδίας προς την Ευρώπη, είναι αναπόφευκτο πως θα μειωθούν και οι εξαγωγές της Αυστραλίας στις δυο αυτές χώρες» εξηγεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου