Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Link Energy: Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου υπάρχουν στην πόλη των Ελλήνων οπαλορύχων



oil_AUΚοιτάσματα πετρελαίου συνολικής αξίας 20 τρισ. δολαρίων εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νότιας Αυστραλίας. Αυτό ανακοίνωσε στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο η εταιρεία Link Energy που έχει τα δικαιώματα και πραγματοποιεί εξορύξεις στην περιοχή από το 2008.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Πίτερ Μπόντ είπε ότι «ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στην Αυστραλία». Ο ίδιος, προσέθεσε πως για να αρχίσει η παραγωγή θα απαιτηθεί επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ομογενής υπουργός Ορυκτού Πλούτου, Τομ Κουτσαντώνης ήταν πιο συγκρατημένος. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε ποσότητες αλλά και να είναι επικερδής η άντληση πετρελαίου που βρίσκεται κάτω από μια πετρώδη περιοχή, στην απομονωμένη έρημο» σημείωσε.
Τα νέα κοιτάσματα βρέθηκαν γύρω από τη μικρή πόλη του Κούπερ Πίντι στη Νότια Αυστραλία, που είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που γίνεται εξόρυξη οπαλίου. Πρωτοπόροι στην αναζήτηση αυτού του θησαυρού έχουν αναδειχθεί εκεί οι Έλληνες. Στο Κούπερ Πίντι ζουν ακόμα πολυάριθμοι ομογενείς που ασχολούνται με την εξόρυξη του πολύτιμου αυτού λίθου.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου