Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

῾᾽Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν λόγω της τεχνολογίας῾῾ υποστηρίζει ομογενής επιστήμοναςrobot-handΟ ομογενής επιστήμονας δρ. Πίτερ Καμπούρης υποστηρίζει ότι τα ρομπότ και τα κομπιούτερ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα πολλών κλάδων της αυστραλιανής βιομηχανίας.
Ο δρ. Καμπούρης είναι επιτελικό στέλεχος του Αυστραλιανού Οργανισμού Επιστημονικών Ερευνών (CSIRO) και συγγραφέας έκθεσης του συγκεκριμένου οργανισμού που επεξεργάζεται λύσεις για να γίνουν οι αυστραλιανές βιομηχανίες ανταγωνιστικές και βιώσιμες οικονομικά.
Την τελευταία πενταετία χάθηκαν πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα στην Αυστραλία αλλά ο δρ. Καμπούρης πιστεύει πως το φαινόμενο αυτό μπορεί να ανατραπεί.
Στη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο» που έδωσε στη δημοσιότητα ο CSIRO υποστηρίζεται πως λύση στο πρόβλημα είναι η χρήση των ρομπότ και των νέων λογισμικών που θα κάνουν και τη νέα βιομηχανική επανάσταση.
«Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους ανθρώπους με μηχανές αλλά να ενισχύσουμε το ανθρώπινο προσωπικό με τις νέες τεχνολογίες» λέει ο ομογενής επιστήμονας.
«Έτσι», συνεχίζει, «θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η αυστραλιανή βιομηχανία που τώρα μαστίζεται από τις εισαγωγές θα γίνει και πάλι πιο ανταγωνιστική».
(πηγή:ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου