Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Αυστραλίας-Ελλάδας για εργασία κατά τις διακοπές

O υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Σταύρος Λαμπρινίδης δήλωσε ότι έχουν αρχίσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας που θα επιτρέπει σε Έλληνες τουρίστες να εργάζονται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αυστραλία και το αντίστροφο.
Σχετική πρόταση είχε κάνει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας στον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας κ. Κρις Μπόυεν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του στην Καμπέρρα, πριν μερικές εβδομάδες. Ο κ. Μπόουεν είχε ανταποκριθεί θετικά σε περίπτωση που συμφωνούσε και η Ελλάδα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Ιωάννης Κουραντής και Σπυρίδωνας-Αδωνης Γεωργιάδης, ο κ. Λαμπρινίδης ανέφερε:
«Ομογενειακοί φορείς σε διάφορες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν έλθει σε επικοινωνία με τις εκεί αρμόδιες υπηρεσίες για την εξεύρεση λύσης σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που θα ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διερεύνησης της αγοράς εργασίας στη χώρα αυτή. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη εγκαινιάσει τη διαδικασία συνεννοήσεως με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να δρομολογηθεί η νομοτεχνική επεξεργασία της συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων, τόσο με την Αυστραλία όσο και με τη Νέα Ζηλανδία, επί τη βάσει παρόμοιας συμφωνίας που υπεγράφη πρόσφατα με την κυβέρνηση του Καναδά (Μάιος 2011). Η αυστραλιανή πλευρά έχει εκφράσει σε διάφορες συναντήσεις το ενδιαφέρον της για ανάλογη συμφωνία και έχει ενημερωθεί για την προεργασία που από πλευράς μας έχει ξεκινήσει συναφώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου