Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μεγάλη αντιπροσωπεία Αυστραλών βουλευτών στην Ελλάδα για την επέτειο του Anzac Day



Anzac-memorialΑντιπροσωπεία Αυστραλών βουλευτών, δημάρχων και άλλων παραγόντων, αναχώρησε για την Ελλάδα με προορισμό τη Λήμνο, όπου θα τιμηθεί και φέτος η επέτειος του Anzac (αυστραλιανό και νεοζηλανδέζικο εκστρατευτικό σώμα) Day, ημερομηνίας σταθμού για τη δημιουργία αυστραλιανής συνείδησης.
Επικεφαλής της 21μελούς αντιπροσωπείας είναι ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής της Βικτόριας, πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γιάννης Πανταζόπουλος, ενώ συμμετέχουν και οι ομογενείς βουλευτές Τζένη Μικάκου και Λι Βαρλάμης.
Όπως δήλωσε ο κ. Βαρλάμης, οι Αυστραλοί βουλευτές, εκτός από τη Λήμνο, θα επισκεφτούν και τη Μακεδονία και διάφορες άλλες ελληνικές περιοχές, όπου πολέμησαν Αυστραλοί τόσο κατά τον πρώτο όσο και κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
«Πρέπει να αναδειχθούν οι κοινοί αγώνες Ελλάδας και Αυστραλίας σε δύο παγκοσμίους πολέμους» τόνισε ο κ. Πανταζόπουλος, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι μόνο η Μάχη της Κρήτης, που επίσης πρέπει να αναδειχθεί».
Ο κ. Πανταζόπουλος και πολλοί Αυστραλοί βουλευτές πιέζουν ώστε στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την εκστρατεία της Καλλίπολης, που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2015, να συμπεριληφθεί και η Λήμνος.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου