Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Οι ουρανοξύστες των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στη Μελβούρνηimages-1 Ο Χάρης Σταμούλης, επικεφαλής της εταιρίας Stamoulis Group, που φιλοδοξεί να κτίσει έναν ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου.Μετά τον ομογενή αρχιτέκτονα, Νώντα Κατσαλίδη, ο οποίος πήρε έγκριση να κατασκευάσει τον ουρανοξύστη Australia 108, στη Μελβούρνη, ο οποίος όταν θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, θα έχει 108 ορόφους και ύψος 388 μέτρα και θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου.
Τα σχέδια του νέου προτεινόμενου πύργου δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στο υπουργείο Χωροταξίας αλλά ήδη ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόϊλ, εκφράζει αντιρρήσεις γιατί, όπως λέει, ο ουρανοξύστης αυτός «θα ρίξει την σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ».
Όσον αφορά τον ουρανοξύστη που προτίθεται να κτίσει ο κ. Σταμούλης, ο αρμόδιος υπουργός Πολεοδομίας Μάθιου Γκράϊ έσπευσε να διευκρινίσει πως «πρόκειται απλώς για πρόταση. Μια πρόταση που θα συζητηθεί και θα ζητηθεί και η άποψη του κοινού πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».
Στο μεταξύ η εφημερίδα «The Age» έγραψε πρόσφατα ότι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της Αυστραλίας αναμένεται να είναι το πολυτελές σπίτι που κτίζει ο κ. Χάρης Σταμούλης.
Ο κ. Σταμούλης εκτός των άλλων διαθέτει τον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ και την εφημερίδα «Τα Νέα» στη Μελβούρνη.
Η οικογένεια Σταμούλη κατείχε και το νησάκι «Ναυσικά» (Οξιά) στο Ιόνιο που πρόσφατα φέρεται να πουλήθηκε σε εμίρη του Κατάρ.
(πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου